Uncategorized

Semesterjobb

Jag fick ett fotouppdrag på Mallorca för en tid sedan. Jag skulle fotografera för en mäklarfirma som håller till där: lavin-estates.se. Jag älskar när jag kan sammanföra olika intressen och i det här fallet var det två stora intressen som synkroniserades. Jag hade aldrig varit på Mallorca innan och var faktiskt ganska skeptisk. Man har ju hört mycket om massturism, fulla människor som utnyttjar läget vid solen och packade stränder med bara tysk- och svensktalande solstolsgrannar. Inte min kopp te egentligen, om man säger så.

Fast… en betald resa till solen är ju inte så dumt.

Mallorca är fantastiskt

Jag blev extremt positivt överraskad av Mallorca. Visst finns det stråk som är packade av turister, men det finns också väldigt mycket mer än så. Det var inte svårt att hitta fina fotochanser i alla fall. Mäklarfirman som anlitade mig ville att jag skulle fotografera deras fastigheter och det handlade om ungefär fem dagars heltidsarbete på plats. Jag började tidigt på morgnarna, tog paus några timmar mitt på dagen – man får ju ta siestaseden dit man kommer – och arbeta ytterligare några timmar på eftermiddagen. Det var en fröjd att fotografera de flotta fastigheterna!

Hela kvällarna var jag ledig och njöt av den underbara miljön – och fotograferade såklart massor till min privata portfölj. Hade jag kunnat leva på denna typen av jobb så hade mitt liv varit bättre än perfekt, men jag passar i alla fall på att njuta av dem när de dyker upp.